Una mirada psicosocial a la salut i la malaltia

Una mirada psicosocial a la salut i la malaltia.

Editorial:
CLARET
Año de edición:
Materia
Didactica: educacion personal, social y para la sa
ISBN:
978-84-9136-003-2
Páginas:
284
Colección:
UNIVERSITAT I ACCIO SOCIEDUCATIVA
21,00 €
IVA incluido
En stock (Entrega en 24-48h)
Añadir a la cesta

La mirada psicosocial a la salut i la malaltia ens permet descobrir les conseqüències que una i altra tenen en la vida quotidiana de les persones. Tenen suficients coneixements i habilitats, especialment les classes desafavorides, per menjar equilibradament? Sovint el dolor i les molèsties provocades per un procés cancerós passen a un segon pla al costat del trencament que el càncer suposa en la vida quotidiana: a la família, al treball, a les aspiracions i al futur del malalt afectat.
Amb el pas dels anys la importància dels determinants socials per explicar els processos de salut i malaltia sÆha anat eixamplant. Avui ja es reconeix la seva importància i influència tant sobre les condicions de vida com sobre els propis estils de vida dels individus i de les seves comunitats. LÆepidemiologia social ha incorporat els fenòmens culturals i el factors socials al diàleg amb els fenòmens biològics per identificar models ecològics que expliquen millor les interrelacions estretes entre lÆorganisme humà i el medi físic i social en el que aquest es desenvolupa i relaciona.
La salut apareix així com a recurs per a la vida, mentre la promoció de la salut esdevé el paradigma que incorpora a tots els professionals de la salut, també els socials, a les estratègies per conservar i estendre la salut a totes les polítiques, a lÆacció comunitària, a lÆeducació i a la reorientació del propi sistema de salut.

Otros libros del autor