Un repte per sortir de la indiferencia. 1r congres de nova e

Un repte per sortir de la indiferencia. 1r congres de nova e.

Editorial:
CLARET
Año de edición:
ISBN:
978-84-9846-672-0
Páginas:
148
Colección:
PDTE. COLECCION
12,00 €
IVA incluido
Sin existencias

La nova evangelització està en el primer lloc de lÆagenda de la nostra Església. Així ho ha manifestat el papa Benet XVI creant el Pontifici Consell per a la Nova Evangelització i convocant el Sínode del 2012 amb el tema -Nova Evangelització per a la transmissió de la fe cristiana-.
Els bisbes de Vic i Solsona, atents a les indicacions de lÆEsglésia Universal, van convocar a les nostres Esglésies diocesanes a un congrés per a conèixer què és i com es realitza la nova evangelització, que va tenir lloc a Manresa durant el cap de setmana del 7 i 8 de gener.
Els continguts que sÆexposaren durant el Congrés es van dur a terme a partir de les següents ponències:
- Un bisbat en clau missionera. Dominique Rey, bisbe de Toulon (França). És possible entendre una diòcesi en clau missionera? Com es pot posar en pràctica?
- LÆoratori dels infants. P. Gonçal Carbó (València). Fa més de vint anys que el P. Carbó es va adonar que ensenyar a pregar és el punt clau de lÆeducació dels infants. Des de llavors sÆha dedicat a desenvolupar un mètode senzill i profund per a iniciar els infants (5-12 anys) en la pregària.
- Sentinelles del matí. Don Andrea Brugnoli (Itàlia). El Bisbe de Verona li va encarregar de promoure un primer anunci de la fe als joves. Juntament amb un grup de nois i noies va engegar un projecte que coordina diferents activitats de formació i evangelització dels joves.
- Tornar a creure. Mn. Xavier Morlans (Barcelona). LÆobjectiu de lÆexperiència és fer de la secularització i de la indiferència una oportunitat per a tornar a presentar la fe a les generacions absents de les parròquies (30-45 anys).
- Curs Alpha. José Alberto Barrera (Madrid). LÆexperiència va néixer a Londres i, a partir de 1990, sÆescampa per tot el món: a hores dÆara més de 15 milions de persones han fet un curs Alpha i cada any es fan uns 33.000 cursos en 163 països.