Estocolm responsable

Estocolm responsable.

Editorial:
ALHENA MEDIA
Año de edición:
ISBN:
978-84-16395-57-6
Páginas:
168
Colección:
ALHENAMEDIA RESPONSABLE
7,95 €
IVA incluido
Sin existencias

Estocolm, capital dÆun país capdavanter en sostenibilitat i reciclatge i la primera ciutat a obtenir el premi de Capital Verda Europea (2010), és una ciutat oberta, cosmopolita i una de les més elegants del nord dÆEuropa. Fundada a mitjan segle XIII, sÆassenta sobre catorze illes rocoses de lÆextrem oriental del llac Mälaren.

Si hi ha res que la caracteritza, a més de la seva gestió mediambiental, és el seu perfil cultural, ja que compta amb més de vuitanta museus, entre els quals destaca el Museu Vasa i un vaixell rescatat del fons del port, de visita obligada per als que gaudeixen dels temes relacionats amb el mar.

Si fa bon temps, resulta molt agradable passejar per tota la zona marítima, recórrer els carrers i places de Gamla Stan, el seu casc antic, i delectar-se amb els majestuosos edificis dels seus barris cèntrics: Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm i Södermalm, així com amb els escenaris naturals de Djugården i del preciós museu a lÆaire lliure de Skansen.

La ciutat sembla surar entre els canals ùEstocolm és coneguda com la Venècia del Nordù i el verd dels seus parcs i carrers arbrats, en un escenari en què el visitant es troba còmode i relaxat. No obstant això, no és fácil de visitar; les distàncies, sense ser excessives, dificulten una mica lÆelecció del recorregut adequat. Cal planificar correctament el dia i consultar bé els horaris. A mesura que sÆaproxima lÆhivern, moltes de les sortides amb vaixell cap al palau de Drottningholm i altres itineraris pateixen severes restriccions.

LÆarxipèlag adjacent ùSkärgardenù proporciona una excel·lent protecció contra el mar obert, encara que el vent del Bàltic rugeix amb força, sobretot a lÆhivern. Però les més de 25.000 illes de lÆarxipèlag són ideals per aproparse a una manera de viure en què la natura és la gran protagonista.

Otros libros del autor