Esperant els robots

Esperant els robots.

Editorial:
ICARIA
Año de edición:
Materia
Correccion politica
ISBN:
978-84-9888-782-2
Páginas:
104
Colección:
MAS MADERA
12,00 €
IVA incluido
Sin existencias

Els mapes que teniem fins ara ja no serveixen. Els camins traçats per la història, la orografia de la política i la toponímia de la societat muten cada dia davant els nostres ulls.

Esperant els robots és un manual de cartografia política per orientar-se en les diferents arestes d'un temps de transició. La conversa es desenvolupa en tres grans eixos. La victòria de Donald Trump i les implicacions de la nova mirada de la política nord-americana sobre el món i, en especial, sobre Europa. Aquest ascens coincideix amb una tendència econòmica de fons que ha arribat per canviar-ho tot: els robots, l'automatització. Segons l'ocde, aquest model productiu farà perdre dos milions de llocs de treball a Espanya.

Juliana també analitza el moment polític d'una Espanya que ha redescobert la política amb gran intensitat durant els últims anys. El 15-M, les seves rèpliques i l'emergència de Podem són molt presents en la conversa.

Finalment l'autor reflexiona sobre el procés català. Separatista amic de Podem per a la caverna, i -criptoespanyolista- segons alguns independentistes, Juliana aporta una mirada crítica sobre una Catalunya que veu -plena de propaganda-. Fill d'uns temps en què l'independentisme no figurava en l'agenda, Juliana no descarta la independència com una possibilitat real de futur. Però recela del -tenim pressa- i de determinades hiperventilacions del que considera que podria esdevenir un -regionalisme excitat-.