Caritat en la veritat,la

Caritat en la veritat,la.

Editorial:
CLARET
Año de edición:
ISBN:
978-84-9846-332-3
Páginas:
140
Colección:
DOCUMENTS DEL MAGISTERI
4,50 €
IVA incluido
Sin existencias

-Caritats in veritate- -La caritat en la veritat- és la tercera encíclica del papa Benet XVI. Es tracta dÆun text de contingut social, la primera encíclica sobre la situació del món en lÆèpoca de la globalització.
Benet XVI parteix de lÆencíclica Populorum progressio, de Pau VI, i examina els canvis socials que han tingut lloc des de la seva publicació fa quaranta anys. Reflexiona sobre situacions molt diverses arreu de món, sobre les condicions dels mecanismes econòmics i sobre les fortaleses i les debilitats de les organitzacions Caritats in veritate -La caritat en la veritat- és la tercera encíclica del papa Benet XVI. Es tracta dÆun text de contingut social, la primera encíclica sobre la situació del món en lÆèpoca de la globalització.
Benet XVI parteix de lÆencíclica Populorum progressio, de Pau VI, i examina els canvis socials que han tingut lloc des de la seva publicació fa quaranta anys. Reflexiona sobre situacions molt diverses arreu de món, sobre les condicions dels mecanismes econòmics i sobre les fortaleses i les debilitats de les organitzacions internacionals.
Recorre les grans amenaces que avui pateix la humanitat, i nÆassenyala com a culpable el menyspreu de la dignitat de les persones; critica la reducció de lÆhome a lÆaspecte econòmic, en un nou materialisme per al qual només té valor allò que és objecte de comerç. Però el papa vol anar més enllà dÆuna crítica utòpica del mercat: proposa integrar lÆeconomia i el que és humà; lÆeconomia -diu- necessita una ètica per funcionar correctament, i no una ètica qualsevol, sino una ètica centrada en la persona.
LÆencíclica proporciona els principis morals per a afrontar aquests problemes socials i econòmics: la justícia i el bé comú han de ser els criteris orientadors de lÆacció moral de la persona.

Otros libros del autor